Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов допуска, че Путин се е

...
Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов допуска, че Путин се е
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Русия вика тероризма в Европа

Бившият министър на защитата Велизар Шаламанов допуска, че Путин се е фиксирал върху войната в Украйна и това изкривява работата на службите за сигурност.

" Това докара до стратегически пробив в системата за сигурност на Русия. Страната безотговорно събира хора от рисковия контингент и ги праща на бойното поле, което основава спомагателен риск и той се демонстрира. Разузнавателната система се състои от доста служби. Политическото управление не би трябвало да насочва службите, а да разчита на справедлива информация. Русия се изолира дотам, че на практика няма съдружници ", съобщи той в  " Денят ON AIR ". 

По думите му би трябвало да си извадим ясна поука, че в условия на осведомителна война не обособените служби вземат решение въпроса, а интеграцията на информация от тези служби, координацията, потребление на продан със съдружниците.

" България в това отношение може да направи доста повече, тъй като рисковете от тероризъм единствено нарастват. България не е ваксинирана против тях. Изгубихме 9 месеца. Службите са капсулирани. Рискът от терористични офанзиви остава. Нашата система за сигурност е относителна слаба, гаранциите за сигурността ни идват от НАТО ", подчерта Шаламанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него към този момент се следи сгъстяване на режима на Путин. Шаламанов чака всичко " да бъде захлупено под похлупака на ескалация на войната в Украйна ". А ходът на Путин да упрекна Украйна за атентата в Москва бил предстоящ, счита той. 

" Ръководството на Русия остава глухо и сляпо за действителните опасности, свързани с тероризма. За рисковете, които те провокират със своята терористична активност в Русия. Това е опцията, която " Ислямска страна " употребява. Русия е по-уязвима от Франция, Турция и други страни, които се отнасят доста по-отговорно. Тези мрежи в този момент са блъснали Русия, на следващия ден ще опитат да ударят Франция ", сподели още някогашният боен министър.

Шаламнов е на мнение, че терористичният акт в Москва не е претендирал огромно финансиране.

" Толкова доста жертви. Всички скърбим за жертвите. Много е значимо да бъде изменена системата, която подсигурява сигурност. Ясно е, че Русия с нейните терористични офанзиви в Украйна вика тероризма в Европа. Европа е толкоз сигурна, колкото дейно работи НАТО ", посочи гостът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР